University of Toronto The Lester B. Uluslararası Öğrenci Bursları

1827'de kurulan Toronto Üniversitesi, araştırma ve öğretimde dünya lideri olarak tanınan Kanada'nın en büyük üniversitesidir. U of T?nin seçkin fakülteleri, akademik fırsatların zenginliği, sürekli olarak dünyanın dört bir yanından seçkin öğrencileri ve akademisyenleri kendine çekmektedir. Çok az sayıda diğer üniversite, bu kadar büyük bir program ve kaynak çeşitliliği sunar. 700?den lisans programına sahip üniversitenin 44 kütüphanesi, 550.000 fazla mezunu ve 165 ülkeden öğrencisi vardır.

Toronto Üniversitesi'ndeki Lester B. Pearson Uluslararası Bursları, seçkin uluslararası öğrencilere dünyanın en çok kültürlü şehirlerinden biri ve dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde eğitim görmeleri için eşsiz bir fırsat sunar. Burs programı, olağanüstü akademik başarı ve yaratıcılık sergileyen ve okullarında lider olarak tanınan öğrencileri tanımayı amaçlamaktadır. Öğrencinin okul ve toplum yaşamı üzerindeki etkisine ve gelecekteki küresel topluluğa olumlu katkıda bulunma potansiyellerine özel bir vurgu yapılır.

Bursların Kapsamı

Her yıl verilen bu burslar, Kanada liselerinde okuyan uluslararası öğrenciler de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından seçkin öğrencileri tanır. Bu, U of T'nin uluslararası öğrenciler için en prestijli ve rekabetçi bursudur. Lester B. Pearson Uluslararası Bursları, öğrenim ücretini, kitapları, ek ücretleri ve dört yıl boyunca tam ikamet desteğini kapsayacaktır. Burs, yalnızca ilk giriş, lisans programları için Toronto Üniversitesi'nde geçerlidir. Her yıl yaklaşık 37 öğrencinin adı Lester B. Pearson Scholars olacaktır.

Burs Başvuruları

Pearson Scholar olmak için, okulunuz rehberlik danışmanları tarafından aday gösterilmeli ve Toronto Üniversitesi?nde bir lisans programına başvurmalısınız. Okul rehberlik danışmanınız aday gösterilme konusunda yardımca ihtiyaç duyarlar ise bizimle iletişime geçebilirler. Aday gösterildikten ve Toronto Üniversitesi?ne başvuruları tamamladıktan sonra, size Lester B. Pearson Uluslararası Burs başvurusu için kişiselleştirilmiş bir link gönderilecektir.

Son başvuru

Aday gösterilme için son başvuru tarihi 30 Kasım 2021?dir. Lise 12. Sınıftaki öğrenciler bu tarihe kadar okulları tarafından aday gösterilmelidir. Adayların burs sonuçları Nisan 2022?de belli olmaktadır.

University of Toronto The Lester B. Uluslararası Öğrenci Bursları hakkında detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz. Kanada?da üniversite konusunda danışmanlık almak için ofisimize bekleriz.