Almanya Schengen Vize Randevu Sisteminde Yenilik

Almanya Schengen ve uzun dönem vize başvuruları bilindiği üzere İDATA'ya yapılmakta ve randevular yine İDATA üzerinden online olarak alınmaktadır. Ancak son zamanlarda randevu sistemindeki yaşanan yoğunluklar nedeniyle birçok kişi boş randevu bulmakta zorlanmaktaydı.

Almanya Konsolosluğu bu durumu biraz da olsa hafifletmek için olsa gerek randevu sitemine dışında bir de randevu bekleme listesi oluşturdu. Almanya'ya kısa süreli ziyaret edecek kişiler Schengen vizesine başvurmak için randevu bulamadıklarında Almanya Konsolosluğu üzerinden randevu bekleme listesine kendilerini ekleyebilecekler.

Randevu bekleme listesinde kişiler randevu talebinde olduğu gibi pasaport numarası, ad soyad, doğum tarihi ve seyahat amacı gibi bilgileri doldurarak bir randevu talebi oluşturacaklar. Bu talebe İDATA boş randevu olması halinde talep oluşturan kişilere dönüş yapacak ve randevu tarihi belirtecek. Boş randevu talebine dönüş işlemi Almanya Konsolosluğu'nun sayfasında birkaç hafta sürebileceği bilgisi de belirtilmiş.

Yeni eklenen bu randevu bekleme listesi ile başvuru adaylarının Almanya Schengen vize randevularını alma işleminin nasıl ilerleyeceğini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.