Avustralya Yabancı Öğrenciler İçin Vize Ücretlerini Kaldırıyor

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, yabancı öğrencilere, Avustralya?nın yaşadığı iş gücü sıkıntısı çözmek için Avustralya'ya "gelin" çağrısında bulundu. 19 Ocak 2022?den yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilerin Avustralya çekmek için vize başvuru ücretlerinde indirime gidecek.

Bu indirim 19 Ocak 2022?den itibaren 8 hafta boyunca (23 Mart 2022?ye kadar) yapılacak öğrenci vize ücretleri (630 AUD) için geçerli olacak. Başbakan Morrison, sağlık ve yaşlı bakımı konusunda çalışan ve eğitim alan yabancı öğrencilerin, özellikle ülke pandemi ile boğuşmaya devam ederken "inanılmaz derecede yardımcı" olacağını söyledi.

Avustralya Endüstri Grubu da kısa süre önce, vize sahiplerinin ulaşım ve konaklama gibi sektörlere çok ihtiyaç duyulan desteği sağlayacağını söyleyerek uluslararası öğrencilerin fazladan saatler çalışmasına izin veren değişiklikleri destekledi.

Ulusal Çiftçiler Federasyonu ayrıca, son iki yılda tatil yapanların (Work and Holiday katılımcıları dahil) yapanların ülkeye girememesinden kaynaklanan işgücü kıtlığının çiftlikler üzerindeki etkisi konusunda da uyardı.

Avustralya'nın sınırları, Mart 2020'de pandemiye yanıt olarak kapatıldıktan sonra geçen Aralık ayında uluslararası öğrencilere ve çalışan tatilcilere yeniden açıldı.

Kaynak: https://www.sbs.com.au/news/visa-charges-to-be-waived-for-international-students-and-working-holiday-makers/c28d2cb6-a379-4ad9-9540-db0a6f91b1f9