Yurtdışında İngilizce dil eğitimi alırken çalışabileceğiniz programların genel adı 'Work and Study? olarak geçmektedir. Work and Study programlarını açmak gerekirse, yabancı öğrenciler için çalışma izni verilen bir ülkede, İngilizce eğitim alırken, tanınan çalışma hakkı ile part time işlerde çalışarak kalacak yer, günlük ihtiyaçlar gibi temel masrafları çıkarmaya olanak sağlayan programların genel adıdır. Avustralya, İrlanda, Dubai ve Yeni Zelanda yabancı öğrencilere İngilizce eğitim alırken part time çalışma izni vermektedir. Work and Study programlarında verilen çalışma izni öğrencilerin günlük yaşam masraflarını karşılamaları için kaynak sağlamanın yanında İngilizcelerini pratik yaparak geliştirmelerine de yardımcı olan bir programdır.

Work and Study iş bulma; Work and Study programına katılan öğrencilere İngilizce eğitim aldıkları okullarda iş bulma, CV hazırlama, iş görüşmelerinde dikkat etmeleri gereken konular üzerine eğitim verilmektedir. Bunun yanında öğrencilerin internet üzerinden iş ilanlarını takip edebilecekleri web sayfaları da tarafımızdan verilmektedir. Fakat iş bulmak sanıldığının aksine kolay olmayabilir. Öğrencilerin bulucakları işlerin kaliteleri İngilizce bilgileri ve mesleki tecrübelerine göre değişmektedir. Çok yüksek beklentileri olmayan, temel düzeyde işleri yapabilecek öğrencilerin çok daha hızlı iş buldukları görülmektedir.

Work and Study Vize

Work and Studyprogramları için özel bir vize türü yoktur. Work and Study programlarına katılan öğrenciler aksi belirtilmedikçe öğrenci vizesine başvurmaktadır. Work and Study programı veya İngilizce öğrenirken çalışmak isteyen öğrencilerin, hiç çalışmayacaklar gibi eğitim, konaklama, ulaşım ve kişisel masraflarını karşılayacak ekonomik güçleri olduğunu belgelemeleri gerek gerekmektedir.

Work and Studyprogramları ülkeden ülkeye farklılıklar göstermektedir. Avustralya?da tüm yabancı öğrencilerin vizelerinde eğitim süresince çalışma izni bulunurken, Yeni Zelanda?da kategori bir olarak adlandırılan okullara en az 14 hafta kayıt olan öğrencilere çalışma hakkı tanınmaktadır. İrlanda?da ise öğrenci vizesinde çalışma hakkından yararlanabilmek için öğrencilerin en az 25 haftalık bir kursa gitmeleri gerekmektedir. Dubai?de ise öğrenciler 8 hafta ve üzeri kurs kayıtlarında çalışma iznine sahip olabilmektedir.

Ülke farketmeksizin Work and Studyprogramlarında öğrenciler part time çalışma iznine sahip olmaktadırlar. Böylece öğrencilerin haftada 20 saat çalışarak yaşam masraflarının bir kısmını karşılayabilirler.

Work and Study programı ve İngilizce dil eğitimleri ile ilgili detaylı bilgileri danışmanlarımızdan alabilirsiniz.