Ülkemizde de oldukça popüler olan (kredili) yaz okulu programlarını açmak gerekirse, öğrenci ve mezunların yaz tatillerinde kendi eğitim aldıkları üniversite dışında yine kendi alanları veya başka bir bilim dalında ders almaları olarak tanımlanabilir. Yurtdışında çok uzun yıllardan beri uygulanan kredili yaz okullarını özellikle yabancı öğrenciler tercih etmektedir. Öğrenciler yaz tatillerini en etkin şekilde değerlendirmek için her yıl yaz aylarında yurtdışındaki birçok ülkeye yaz okullarına gitmektedirler.

Öğrenciler üniversite yaz okullarında başka bir üniversitede aldıkları lisans giriş seviyesi dersleri, kendi üniversiteleri de kabul ederse, ders olarak saydırabilirler. Yurtdışında yaz okulları için en çok tercih edilen ülkeler Amerika, İngiltere, Almanya, İtalya ve İspanya?dır. Yaz tatilinizde dünyanın en seçkin üniversitelerinde aldığınız dersleri saydırabilir iken, aynı zamanda yabancı dil becerilerinizi de geliştirebilirsiniz. Bunun yanında yurtdışı ve yurtdışında seçkin bir üniversite deneyimi de kazanmış olacaksınız.

Genellikle İngilizce verilen üniversite yaz okullarına erken başvuru çok büyük önem taşır. Yurtdışı üniversite yaz okullarına katılan öğrenciler yaz tatillerinde farklı bir üniversitede ders alarak, değişik kültürlerden gelen uluslararası öğrencilerle eğitim görme tecrübesi yaşarlar. Özellikle yurtdışında master yapmak isteyen ya da lisans eğitimi almayı planlayan öğrencilerin prestijli üniversitelerin yaz okullarında alacakları kredili dersler, üniversite başvurularında avantaj sağlayacaktır.