IELTS "International English Language Testing", İngilizcenin kullanıldığı birçok ülkede çalışmak ya da eğitim almak isteyenlerin dil seviyelerini değerlendiren bir sınav olmaktadır. IELTS sınavı dünyada kabul edilmiş standartlar çerçevesinde değerlendirilmekte ve her dil seviyesini kapsamaktadır.

IELTS iki çeşit sınava ayrılmaktadır: Akademik ve Genel Eğitim. İki sınav da dört bölümden oluşmaktadır: okuma (reading), yazma (writing), dinleme (listening) ve konuşma (speaking). Yurt dışında veya İngilizce eğitim verilen herhangi bir bölüm okumak isteyen adaylar Akademik IELTS seçeneğini kullanmaktadırlar, çalışmak için yurt dışına çıkacak adaylar ise Genel Eğitimi tercih etmektedirler. Yurt dışına çıkacak adaylar için hangi sınava girilmesi gerektiği başvuru yaptıkları kurumlar tarafından belirlenmektedir.

Tüm sonuçlar en düşük olan 1 puan ile en yüksek 9 puan arasında değerlendirilmektedir. Adaylar her bölüm için puan kazanmakta ve ortalama bir puan verilmektedir. Birçok kurum hangi bölümden kaç puan kazanılması gerektiğini başvuru taleplerinde belirtmektedir.