Yurtdışında okumak genelde yüksek bir bütçeye sahip olmamızı gerektği düşünülür, ancak ekonomik bütçelere göre de dil okulları da bulunmaktadır. Ucuz dil okullarının standartları zannedildiği gibi her zaman düşük kalitede değildir, okulların bulundukları ülkelere ve para birimine göre eğitim ücretleri de değişim göstermektedir. Dil okulları ve turizmiyle ün taşıyan Malta en çok tercih edilen ve en ucuz dil okullarının bulunduğu ülkelerden biridir. İtalya?nın güneyinde yer alan Malta iklimi, lokasyonu, turizmi, doğası, sosyal etkinlikleri ve düşük konaklama maliyetleriyle ucuz dil okulları arayan öğrenciler için iyi bir seçim olacaktır.

İrlanda ucuz dil okulları arayan özellikle de 25 hafta ve üstü eğitim alacak öğrencilerin en çok tercih ettiği ülkelerden biridir. İrlanda da bir çok İngilizce okulunda gündüz ve öğleden sonra İngilizce dil kursları bulunmaktadır. Öğleden sonra İngilizce kursları İrlanda?daki en ucuz dil kurslarıdır. İrlanda?da ayrıca 25 hafta ve üstü öğrencilere verilen part time çalışma izni ucuz dil kursu arayan öğrenciler tarafından tercih edilir.

Ucuz dil okullarına kayıt olan öğrencilerin vize işlemlerinde zorluk çekecekleri yanlış bir bilgidir. Vize görevlileri okulların en ucuz yada en pahalı okul olmasına değil, vize verecekleri kişinin ülkesi ile sosyal ve aile bağlarına bakarak karar verirler.

Dil okullarının hemen hemen hepsi yıl boyunca çeşitli kampanyalar düzenlemektedir. Bu kampanyalar ile eğitim maliyetlerini en ucuza indirmek ve olabildiğince çok öğrenci almak isterler. Siz de yurtdışında dil okulunuzu ve eğitim alacağınız ülkeye karar vermeden önce ucuz dil okulları hakkında detaylı bilgi ve karşılaştırmalar için bize danışabilirsiniz.