Burslar Amerikan öğrenciler için ayrıldığından, Türk öğrencilerin Amerikan Üniversitelerinden burs almalarının zor olduğu söylenir. Fakat bu yanlış bir söylemdir, Amerikan Üniversitelerinden burs almak sanıldığı kadar zor değildir. Her Türk öğrenci Amerikan Üniversitelerinden kısmi ya da bazı durumlarda tam burs alabilir. Amerikan Üniversiteleri birçok farklı ülkeden öğrenci alımına ihtiyaç duyar. Kampüslerinin gerçekten uluslararası olmasını ve her ülkeden en iyi öğrencilerin olmasını hedefler. Burslar farklı kriterler de olabilir. Örneğin, Akademik başarı bursları, Mali yardım bursları, Yetenek bursları, Spor bursları vb.

Akademik burslar öğrencilerin derslerindeki başarılarına dayalıdır. Sıralamadaki iyi üniversiteler yabancı dil sınavlarını ve SAT veya ACT puanlarını dikkate alırlar, akademik bursu en kolay ve en kısa süre de elde etmek için iyi bir yoldur. Akademik burslar kısmi burslar olup, eğitim ve konaklama ücretinin bir kısmını kapsamaktadır. Veliler burs haricindeki kalan eğitim ve yaşam maliyetlerini karşılarlar. Üniversitelerin burs politikasına ve akademik başarısına bağlı olarak, akademik burslar ile toplam maliyet %20-%70 arasında değişebilmektedir (Eğitim ücreti, konaklama vb.). Amerika?da yabancı öğrencilerin dahil olduğu bir çok üniversite de 500?ün üzerinde akademik burs verilmektedir.

İhtiyaç temelli burslar velilerin mali durumuna dayalıdır. Gelişmekte olan ülkeler de velilerin yıllık kazancına göre eğitim ücretlerinde indirim yapılır. Her ne kadar öğrenciler tüm eğitim ve yaşam masraflarının bursla karşılanmasını talep etse de ihtiyaç temelli burslar kısmi oranda verilmektedir. Okullar tarafından sorulmadığı sürece başvuru aşamasında öğrencilerin burs taleplerini dile getirmeleri kabul şanslarını azaltır. İhtiyaç temelli burslara kabul aldıktan sonra aileniz gelirinizi belgeleyerek başvurmak daha doğru olacaktır.

Spor burslar genellikle Amerika?daki üniversitelerin spor takımlarında oynayan en iyi sporcu öğrencilere verilir. Amerika'da Burslu Eğitim linkinden burslar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Burs başvuruları için en az 2 yıl öncesinden hazırlık yapmak gerekir.

Amerika?da lise eğitimi alırken de kısmi burs almak mümkündür. Lise 9.10 ve 11.sınıfta geçiş yapılan Amerika liselerine öğrencinin başarısı, velilerin finansal durumu ve öğrencinin spor aktivitesine göre burs verilir. Amerika?daki çoğu özel yatılı okullar da toplam maliyetin %25-%70 aralığında yabancı öğrenciler için kısmi burslar sunulur. Eylül ve Mart ayları arası başvuru yapmaları gerekir. Başvuru da ingilizce yeterlilik şartı istenmese de öğrencinin ingilizce dil sınavlarına girmiş olması avantajdır. Burs veren özel yatılı okullar, genellikle büyük şehirlerin dışında yer almalıdır. Yatılı konaklama imkanı sunan bu okullar da öğrenci ders haricinde vakit geçireceği ders dışı aktiviteleri düzenler. Üniversitelerin başarılı öğrencileri avantaj sağlayarak AP dersleri bu kolejler de verilmektedir.