Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vize Başvuru ve Danışmanlık Hizmetleri

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi

Yunanistan vizesi işlemlerinde; Yunanistan Konsolosluğu ve Büyükelçiliği başvuruları doğrudan kabul etmemektedir. Yunanistan vizesi işlemleri Yunanistan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlara yapılmaktadır. Yunanistan vizesi işlemleri için konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş firma Kosmos’dur. Yunanistan vize işlemler için yetkili firma Kosmos’un İstanbul, Harbiye’de ofisi bulunmaktadır. Yunanistan vizesi ve biometri işlemleri Kosmos tarafında yapılmaktadır. Yunanistan Schengen vize başvurusu yapacak adayların, Yunanistan vizesi başvurularında parmak izi alınmaktadır. Daha önceden herhangi Schengen vizesine başvurusunda bulunmuş adayların vize başvuruları danışmanlarımız tarafından yapılabilmektedir. Fakat ilk kez Schengen vize başvurusu yapacak olanlar parmak izi alındığı için şahsen başvuru yapmaları zorunludur. Vize başvurularınızın süreci danışmanlarımız tarafından yapılmaktadır.

Yunanistan vizesi başvuruları seyahat amacına göre çeşitlilik göstermektedir. En çok başvuru yapılan vize türleri;
  • Yunanistan vizesi - Turistik,
  • Yunanistan vizesi - Aile ve Arkadaş ziyareti,
  • Yunanistan vizesi - Ticari,
  • Yunanistan vizesi - Öğrenci,
Yunanistan Vizesi Ücretler
  • Yunanistan vizesi - Turistik: Yunanistan vizesi ücreti 240 TL ve Kosmos Vize Merkezi Hizmet Bedeli 80 TL, Toplam 320 TL’dir.
  • Yunanistan vizesi - Aile ve Arkadaş ziyareti: Yunanistan vizesi ücreti 240 TL ve Kosmos Vize Merkezi Hizmet Bedeli 80 TL, Toplam 320 TL’dir.
  • Yunanistan vizesi - Ticari: Yunanistan vizesi ücreti 240 TL ve Kosmos Vize Merkezi Hizmet Bedeli 80 TL, Toplam 320 TL’dir.
  • Yunanistan vizesi - Öğrenci: Yunanistan vizesi ücreti 240 TL ve Kosmos Vize Merkezi Hizmet Bedeli 80 TL, Toplam 320 TL‘dir.
Yunanistan Vizesi için Gerekli Belgeler - Turistik:
  • 1) Danışmanlarımız tarafından doldurulan Yunanistan vizesi başvuru formu,
  • 2) Geçerli Pasaport: Pasaportunuz son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır ve en az iki adet boş vize sayfası bulunması gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi, talep edilen vize süresinin bitiminden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Eğer varsa eski pasaportlarınız Schengen vize fotokopileri.
  • 3) Vize ücretleri: Başvurunun yapıldığı esnada nakit ve Türk Lirası olarak ödenmektedir,
  • 4) Fotoğraf: 1 adet biometrik fotoğraf (son 6 içinde çekilmiş, 3,5 cm x 4,5 cm boyutlarında), taranmış fotokopiler kabul edilmemektedir. (fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı, Yunanistan vizesi formuna yapıştırılmalıdır.),
  • 5) Sigorta: Seyahat sürenizi kapsayacak şekilde, 30.000 € veya 50.000 USD tutarında seyahat sağlık sigortasının orijinali,
  • 6) Nüfus cüzdan fotokopisi,
  • 7) Pasaport Fotokopisi, kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi (Daha önce herhangi bir Schengen veya başka bir ülkeden vize alındıysa vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi),
  • 8) Uçak rezervasyonu (gidiş-dönüş) örneği, (Anlaşmalı seyahat acentelerimizden temin edilebilir.),
  • 9) Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösteren belgeler (Anlaşmalı seyahat acentelerimizden temin edilebilir.),
  • 10) Finansal Belgeler;
  • a. Çalışanlar için: İşveren mektubu. Şirketin antetli kağıdına yazılmış, göreviniz, iş başlangıç tarihi, maaşınız, izinli olunan süre, Türkiye’ye döndüğünde işe devam edeceğini gösteren mektup (fotokopi kabul edilmez, orijinal nüsha olmalıdır.) Bu bilgiler dahilinde isterseniz danışmanlarımız aracılığıyla mektup örneği hazırlanabilir. SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü (SGK’dan alınıyorsa ıslak imzalı kaşeli olmalı), Son 3 aya ait maaş bordroları. Son 3 aya ait banka hesap hareketleri. Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi, vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, son 3 aya ait faaliyet belgesi.
  • b. İş yeri sahipleri için: Şirketin antetli kağıdına seyahat planını, amacını, şirket ortaklığını ve pozisyonunu anlatan dilekçe. (Danışmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.), Türkiye’de veya Avrupa’da bulunan mal varlıklarınızın fotokopileri, son 3 aya ait banka hesap hareketleri (orijinali olmalı), Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi, Vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi, Faaliyet belgesi (son 3 aya ait),
  • c. Emekliler için: Emekli maaşını gösteren belge (banka hesap cüzdanı veya banka hesap özeti), Mal varlığını gösteren tapu fotokopileri, son 3 aya ait banka hesap hareketleri.
Yunanistan Vizesi için Gerekli Belgeler - Aile ve Arkadaş ziyareti
  • 1) Danışmanlarımız tarafından doldurulan Yunanistan vizesi başvuru formu,
  • 2) Pasaport (vize bitiş tarihinden en az 3 ay sonrası içinde geçerli olmalı). Pasaportunuz en fazla on yıllık olmalı ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Pasaportunuzun resimli sayfasının fotokopisi pasaportla birlikte olmalı. Eski pasaportlarınız (varsa) yanınızda bulunmalıdır.,
  • 3) Nüfus cüzdan fotokopisi,
  • 4) Son 3 ay içerisinde çekilmiş 1 adet biometrik fotoğraf. Fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve boyutları 3,5 cm * 4,5 cm olmalıdır.,
  • 5) Sigorta: Seyahat sürenizi kapsayacak şekilde, 30.000 € veya 50.000 USD tutarında seyahat sağlık sigortasının orijinali,
  • 6) Uçak rezervasyonu (gidiş-dönüş) örneği, (Anlaşmalı seyahat acentelerimizden temin edebilirsiniz. )
  • 7) Aile ya da arkadaşınızdan davet mektubu (Davet mektubu Yunanistan polis karakolundan ya da KEP denilen vatandaşlık servis merkezlerinden tasdik edilmelidir.),
  • 8) Yunanistan vizesi ücreti ve vize hizmet bedeli,
  • 9) Pasaport Fotokopisi, kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi (Daha önce herhangi bir Schengen veya başka bir ülkeden vize alındıysa vizenin bulunduğu sayfaların fotokopisi),
  • 10) Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösteren belgeler (Anlaşmalı seyahat acentelerimizden temin edilebilir.),
  • 11) Finansal Belgeler;
    • a. Çalışanlar için: İşveren mektubu. Şirketin antetli kağıdına yazılmış, göreviniz, iş başlangıç tarihi, maaşınız, izinli olunan süre, Türkiye’ye döndüğünde işe devam edeceğini gösteren mektup (fotokopi kabul edilmez, orijinal nüsha olmalıdır.) Bu bilgiler dahilinde isterseniz danışmanlarımız aracılığıyla mektup örneği hazırlanabilir. SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü (SGK’dan alınıyorsa ıslak imzalı kaşeli olmalı), Son 3 aya ait maaş bordroları. Son 3 aya ait banka hesap hareketleri. Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi, vergi levhası kopyası, imza sirküleri kopyası, son 3 aya ait faaliyet belgesi.
    • b. İş yeri sahipleri için: Antetli kağıda yazılmış seyahat planını, amacını, şirket ortaklığını ve pozisyonunu anlatan dilekçe. (Danışmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.), Türkiye’de veya Avrupa’da bulunan mal varlıklarınızın fotokopileri, son 3 aya ait banka hesap hareketleri (orijinali olmalı), Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi, Vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi, Faaliyet belgesi (son 3 aya ait),
    • c. Emekliler için: Emekli maaşını gösterir belge (son 3 aya ait olmalı). Varsa Emekli Kimliği.,
    • d. Çiftçiler için: Ziraat odası tarafından verilen çiftçi belgesi (güncel tarihli),
    • e. Öğrenciler için: Öğrenci belgesi (yeni tarihli), öğrenim zamanda gidiyorsa okuldan orijinal izin yazısı alınmalıdır.
    • f. Reşit olmayanlar için (18 yaş altı): Ebeveynleriyle birlikte seyahat etmiyorsa, ebeveynlerinin noter tasdikli izin belgesi (Muvafakatname),
    • g. Ev hanımları için: Kişinin evlilik cüzdanı ve geçimini nasıl sağladığını gösteren belgeler,
    • h. Çalışmayanlar için: Çalışan eşe ait masrafları karşılayacağına dair dilekçe, mesleki ve maddi belgeler,
    Yunanistan Vizesi için Gerekli Belgeler - Ticari
  • 1) Danışmanlarımız tarafından doldurulan Yunanistan vizesi başvuru formu,
  • 2) Son 10 yıl içerisinde çıkarılmış ve en az iki boş sayfası olan, vize bitiş tarihinden az ay 3 ay için geçerli Pasaport. Pasaportunuzun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi olmalı. Eski pasaportlarınız (varsa) yanınızda bulunmalıdır.,
  • 3) Nüfus cüzdan fotokopisi,
  • 4) Son 3 ay içerisinde çekilmiş 1 adet biometrik fotoğraf. Fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve boyutları 3,5 cm * 4,5 cm olmalıdır.,
  • 5) Sigorta: Seyahat sürenizi kapsayacak şekilde, 30.000 € veya 50.000 USD tutarında seyahat sağlık sigortasının orijinali (fotokopi geçerli değildir.),
  • 6) Gidiş- dönüş uçak bilet rezervasyonu (orijinali de istenebilir.), (Anlaşmalı seyahat acentelerimizden temin edebilirsiniz. )
  • 7) Yunanistan’daki firmadan antetli kağıda yazılmış davetiye. (kaşe ve imzalı),
  • 8) Yunanistan vizesi ücreti ve vize hizmet bedeli,
  • 9) Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösteren belgeler (Anlaşmalı seyahat acentelerimizden temin edilebilir.),
  • 10) Finansal Belgeler;
    • a. Çalışanlar için: Göreviniz, işe başlama tarihiniz, izin süreniz ve Türkiye’ye geri dönerek çalışmaya devam edeceğinize dair taahhüdü içeren belge (fotokopi kabul edilmez, orijinal nüsha olmalıdır.). İşe giriş bildirgesi fotokopisi, SGK hizmet dökümü, son 3 aya ait maaş bordronuz. Bu bilgiler dahilinde isterseniz danışmanlarımız aracılığıyla mektup örneği hazırlanabilir. SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü (SGK’dan alınıyorsa ıslak imzalı kaşeli olmalı), Son 3 aya ait maaş bordroları. Son 3 aya ait banka hesap hareketleri. Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi, Vergi levhası kopyası, İmza sirküleri kopyası, son 3 aya ait faaliyet belgesi.
    • b. İş yeri sahipleri için: Antetli kağıda yazılmış seyahat planını, amacını, şirket ortaklığını ve pozisyonunu anlatan dilekçe. (Danışmanlarımızdan yardım alabilirsiniz.), Türkiye’de veya Avrupa’da bulunan mal varlıklarınızın fotokopileri, son 3 aya ait banka hesap hareketleri (orijinali olmalı), Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi, Vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi, Faaliyet belgesi (son 3 aya ait),
    • c. Kişi Emekli ise, emekliğini gösteri belgeler. (Emekli maaş cüzdanı, emeklilik kartı fotokopisi, emekli olunmuş kurumdan alınan yazı).
      Yunanistan Vizesi için Gerekli Belgeler - Öğrenci Vizesi
  • 1) Danışmanlarımız tarafından doldurulan Yunanistan vizesi başvuru formu,
  • 2) Son 10 yıl içerisinde çıkarılmış ve en az iki boş sayfası olan, vize bitiş tarihinden az ay 3 ay için geçerli Pasaport. Pasaportunuzun kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi olmalı. Eski pasaportlarınız (varsa) yanınızda bulunmalıdır,
  • 3) Nüfus cüzdan fotokopisi,
  • 4) Son 3 ay içerisinde çekilmiş 1 adet biometrik fotoğraf. Fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve boyutları 3,5 cm * 4,5 cm olmalıdır.,
  • 5) Sigorta: Seyahat sürenizi kapsayacak şekilde, 30.000 € veya 50.000 USD tutarında seyahat sağlık sigortasının orijinali,
  • 6) Gidiş- dönüş uçak bilet rezervasyonu, (Anlaşmalı seyahat acentelerimizden temin edebilirsiniz. )
  • 7) Yunanistan vizesi ücreti ve vize hizmet bedeli,
  • 8) Konaklama rezervasyonları gösteren belgeler,
  • 9) Geçimini sağlayan aile üyesine ait evraklarının fotokopisi, Türkiye’de ya da Avrupa’da bulunan mal varlıkları (tapu fotokopileri), son 3 aya ait kişisel hesap hareketleri, geçimini sağlayan aile üyesi firma sahibi ise, şirketin son 3 aya ait Ticaret Odasının web sayfasından (www.ito.org.tr) alınmış e-imzalı faaliyet belgesi, vergi levhası kopyası, Ticari sicil gazetesi, imza sirküleri; çalışan ise tüm bunlara ilaveten işe giriş bildirgesi, SGK bordrosu ve son 3 aylık maaş bordroları, emekli ise emeklilik belgeleri,
  • 10) Okul zamanı gidiyor ise, öğrenci belgesi,
    Yunanistan Vizesi Danışmanlık Hizmetlerimiz
    Yunanistan vizesi evraklarını doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırlamak ve başvurunuzun sorunsuz, hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için danışmanlarımızdan Yunanistan vizesi danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

    Yunanistan Vizsie Danışmanlık Hizmetlerimiz;

    • Yunanistan vizesi, başvuru formu doldurulması,
    • Yunanistan vizesi dosyası hazırlama,
    • Yunanistan vizesi belge kontrolü,
    • Yunanistan vizesi randevu alımı,
    • Yunanistan vizesi, başvuru dilekçesi hazırlanması,
    • Yunanistan vizesi sonucunuzun takibi,

    Yunanistan vizesi için gerekli belgeler, vize çeşidine göre değişmektedir. Yunanistan vizesi başvurunuzun güçlendirilmesi adına ek evraklar gerekebilmektedir. Danışmanlarımız bu konuda sizlere yardımcı olmaktadır. Yunanistan vizesi danışmanlık hizmeti almak için bizimle iletişime geçiniz.

    Yurtdışı Dil Okulları

    Yurtdışı Yaz Okulları

    Yurtdışında Üniversiteler

    Yurtdışında Master

    Yurtdışı Sertifika Programları

    Vize Danışmanlığı



    Yaz Okulu Arama





    Top
    • Bizi takip edin
    • GKR Yurtdışı Eğitim