Hollanda Vizesi

Hollanda Vize Başvuru ve Danışmanlık Hizmetleri

Hollanda Vizesi

Hollanda Vizesi

Hollanda vize işlemleri, Hollanda Büyükelçiliğin yetkili vize işlem merkezi VFS Global firması aracılığı ile yapılmaktadır. VFS Global vize merkezinin İstanbul (Harbiye, Altunizade), Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, Bodrum, Edirne ve Gaziantep’te vize işlem merkezleri bulunmaktadır. Hollanda Schengen vize başvurusu yapacak adayların, hangi VFS Global vize merkezine başvuracağını danışmanlarımızdan öğrenebilirler. Schengen vize işlemlerinde parmak izi alındığı için şahsen başvuru zorunludur. Vize başvurularınızın takibi danışmanlarımız tarafından yapılmaktadır. Daha önce herhangi bir Schengen vize başvurusu sırasında parmak izi vermişseniz başvurularınız danışmanlarımız aracılığıyla yapılabilir.

Hollanda vize başvuruları kendi içinde seyahat amacına göre farklılıklar içermektedir. En çok başvuru yapılan vize türleri;
  • Hollanda vizesi - Turistik,
  • Hollanda vizesi - Akraba ve Arkadaş ziyareti,
  • Hollanda vizesi - Ticari,
  • Hollanda vizesi - Öğrenci,
Hollanda Vize Ücretleri
  • Hollanda vize ücreti - Turistik: 240 TL ve VFS Global hizmet bedeli: 96 TL, Toplam 336 TL’dir.
  • Hollanda vize ücreti - Akraba ve Arkadaş ziyareti: 240 TL ve VFS Global hizmet bedeli: 96 TL, Toplam 336 TL’dir.
  • Hollanda vize ücreti - Ticari: 240 TL ve VFS Global hizmet bedeli: 96 TL, Toplam 336 TL’dir.
  • Hollanda vize ücreti - Öğrenci: Ücretsiz ve VFS Global hizmet bedeli: 96 TL, Toplam 96 TL ‘dir.
Hollanda vizesi için gerekli belgeler - Turistik:
  • 1) Danışmanlarımız tarafından doldurulan Hollanda vize başvuru formu,
  • 2) İstenilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli pasaportunuz (Pasaportunuz en fazla on yıllık olmalı ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Pasaportla birlikte pasaportunuzun resimli sayfasının fotokopisi. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlarınız da başvuru sırasında yanınızda bulunmalıdır.),
  • 3) Nüfus cüzdan fotokopisi,
  • 4) Bir adet biometrik özelliklere uygun fotoğraf (Fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve boyutları 45 mm * 35 mm olmalıdır.),
  • ,
  • 5) Uçak rezervasyonu (Gidiş-dönüş) örneği (Anlaşmalı seyahat acentelerimizden temin edilebilir.),
  • 6) Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösteren belgeler (Anlaşmalı seyahat acentelerimizden temin edilebilir.),
  • 7) Hollanda vize ücreti ve VFS Global hizmet bedeli,
  • 8) Maddi durumunu gösterir belgeler:
  • a. Çalışanlar için, Göreviniz, işe başlama tarihiniz, izin süreniz ve Türkiye’ye geri dönerek çalışmaya devam edeceğinize dair taahhüdü içeren çalıştığınız yerden belge (Bu konuda danışmanlarımızdan örnek belge alabilirsiniz.), işe giriş bildirgesi fotokopisi, SGK hizmet dökümü, son 3 aya ait maaş bordronuz, ticaret ve sanayi odası kaydı, vergi levhası fotokopisi, resmi gazete fotokopisi ve imza sirküleri fotokopisi gösterilmelidir.
  • b. İşyeri sahipler iseniz: Şirketin antetli kağıdına seyahat planını, amacını ve şirketteki ortaklığını / pozisyonunu anlatan dilekçe (Örnek dilekçe danışmanlarımızdan alabilirsiniz.), şahıs şirketleri için vergi levhası ve imza sirküleri fotokopisi, LTD. ve A.Ş ortakları için faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri ve vergi levhası fotokopisi, ticaret ve sanayi odası kaydı.
  • c. Emekliler için; Emekli maaşını gösterir belge (son bir hafta içerisinde alınmış banka hesap özeti),
  • d. Çiftçiler için; Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi (Güncel Tarihli),
  • e. Öğrenciler için; öğrenci belgesi aslı,
  • f. Reşit olmayanlar için (18 yaş altı); Ebeveynleriyle birlikte seyahat etmiyorsa, ebeveynlerinin noter tasdikli izin belgesi (Muvafakatname),
  • g. Kişi çalışmıyorsa veya yeni mezun ise; En son mezun olduğu yerden diploma veya mezuniyet belgesi fotokopisi,
  • 9) Son 3 ayın hesap hareketlerini gösteren, içinde 3 günlük seyahat için minimum 600 € / 1500 TL bulunan, güncel tarihli şahsi banka hesapları (Kaşeli ve imzalı orijinal döküm veya hesap defter dökümü aslı),
  • 10) Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası (Sigorta poliçeleri hakkında danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.),
  • 11) Varsa tapu ve araç ruhsat fotokopileri.
Hollanda vizesi için gerekli belgeler - Akraba ve Arkadaş ziyareti;
  • 1) Danışmanlarımız tarafından doldurulan Hollanda vize başvuru formu,
  • 2) Vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli pasaport (Pasaportunuz en fazla on yıllık olmalı ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Pasaportlarınızla birlikte pasaportunuzun resimli sayfasının fotokopisi. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlarınızda da başvuru sırasında yanınızda bulunmalıdır.),
  • 3) Nüfus cüzdan fotokopisi,
  • 4) İkametgah belgesi (Yalnız Ankara ve Gaziantep başvuruları için geçerlidir.),
  • 5) İki adet biometrik özelliklere uygun fotoğraf (Fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve boyutları 45 mm * 35 mm olmalıdır.),
  • 6) Seyahat amacını açıklayan dilekçe,
  • 7) Uçak rezervasyonu (gidiş-dönüş) örneği (Anlaşmalı seyahat acentelerimizden temin edilebilir.),
  • 8) Davet eden kişinin Hollanda’da oturum izni veya Hollanda kimlik kartı fotokopisi üzerine yazdığı, durumu açıklayan bir dilekçe, davet eden kişinin detaylı adres bilgileri,
  • 9) Hollanda vize ücreti ve VFS Global hizmet bedeli,
  • 10) Başvuranın ya da sponsorun maddi durumunu gösterir belgeler:
  • a. Ücretli çalışanlar için; İş yerinizden izinli olduğunuzu belgeleyen antetli kağıda yazılmış, imzalı ve kaşeli izin yazısı aslı (Göreviniz, işe başlama tarihiniz, izin süreniz ve Türkiye’ye geri dönerek çalışmaya devam edeceğinize dair taahhüdü içeren çalıştığınız yerden belge), işe giriş bildirgesi fotokopisi, SGK hizmet dökümü, son 3 aya ait maaş bordronuz, ticaret ve sanayi odası kaydı, vergi levhası fotokopisi, resmi gazete fotokopisi ve imza sirküleri fotokopisi gösterilmelidir.
  • b. İşyeri sahipleri iseniz: Şirketin antetli kağıdına seyahat planını, amacını ve şirketteki ortaklığını / pozisyonunu anlatan dilekçe, şahıs şirketleri için vergi levhası ve imza sirküleri fotokopisi, LTD. ve A.Ş ortakları için faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri ve vergi levhası fotokopisi, ticaret ve sanayi odası kaydı.
  • c. Emekliler için; Emekli maaşını gösterir belge (son bir hafta içerisinde alınmış banka hesap özeti),
  • d. Çiftçiler için; Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi (Güncel Tarihli)
  • e. Öğrenciler için; öğrenci belgesi aslı,
  • f. Reşit olmayanlar için (18 yaş altı); Ebeveynleriyle birlikte seyahat etmiyorsa, ebeveynlerinin noter tasdikli izin belgesi (Muvafakatname),
  • g. Kişi çalışmıyorsa veya yeni mezun ise; En son mezun olduğu yerden diploma veya mezuniyet belgesi fotokopisi.
  • 11) Bankadan alınmış orijinal kaşeli ve imzalı, son 3 aylık hesap hareketlerini gösteren hesap dökümünün aslı,
  • 12) Varsa tapu ve araç ruhsat fotokopileri,
  • 13) Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası (Sigorta poliçeleri hakkında danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.),
Hollanda vizesi için gerekli belgeler – Ticari;
  • 1) Danışmanlarımız tarafından doldurulan Hollanda vize başvuru formu,
  • 2) Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli pasaport (Pasaportunuz on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Pasaportlarınızla birlikte pasaportunuzun resimli sayfasının fotokopisi. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlarınız da başvuru sırasında ibraz edilmelidir.),
  • 3) Nüfus cüzdan fotokopisi,
  • 4) Bir adet biometrik özelliklere uygun fotoğraf (Fotoğraflar beyaz arka zeminde çekilmiş olmalı ve boyutları 45 mm * 35 mm olmalıdır.),
  • 5) Hollanda şirketi tarafından yollanmış, üzerinde seyahat tarihlerinin ve ilgili kişilerin isimlerinin yazılı olduğu davetiye,
  • 6) Başvuranın çalıştığı firmadan seyahat amacını açıklayan, seyahat tarihlerinin belirtildiği ve şirketin tüm seyahat masraflarını karşıladığını belirten imzalı-kaşeli izin dilekçesi (Başvuran fuara katılacaksa, giriş kartı veya katılıma ilişkin davet belgesi),
  • 7) Uçak rezervasyonu (Gidiş-dönüş) örneği anlaşmalı örneği (Anlaşmalı seyahat acentelerimizden temin edilebilir.),
  • 8) Otel rezervasyonları veya seyahat planını gösteren belgeler (Anlaşmalı seyahat acentelerimizden temin edilebilir.),
  • 9) Hollanda vize ücreti ve VFS Global hizmet bedeli,
  • 10) Maddi durumunu gösterir belgeler:
  • a. Göreviniz, işe başlama tarihiniz, izin süreniz ve Türkiye’ye geri dönerek çalışmaya devam edeceğinize dair taahhüdü içeren çalıştığınız yerden belge. İşe giriş bildirgesi fotokopisi, SGK hizmet dökümü, son 3 aya ait maaş bordronuz. Başvuran emekli ve halen çalışmakta ise hizmet dökümü ve destek primi ödemelerini ibraz etmelidir. Ticaret ve sanayi odası kaydı. Vergi levhası fotokopisi, resmi gazete fotokopisi ve imza sirküleri fotokopisi gösterilmelidir.
  • b. İşyeri sahipleri için: Şirketin antetli kağıdına seyahat planını, amacını ve şirketteki ortaklığını / pozisyonunu anlatan dilekçe. Şahıs şirketleri için vergi levhası ve imza sirküleri fotokopisi, LTD. ve A.Ş ortakları için faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri ve vergi levhası fotokopisi. Ticaret ve sanayi odası kaydı.
  • c. Kişi Emekli ise, emekliğini gösterir belgeler(Emekli maaş cüzdanı, emeklilik kartı fotokopisi, emekli olunmuş kurumdan alınan yazı).
  • 11) Son 3 aya ait kişisel banka hesaplarınız ve mal varlıklarınızın fotokopileri,
  • 12) Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası (Sigorta poliçeleri hakkında danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.)
Hollanda vizesi için gerekli belgeler – Öğrenci;
  • 1) Danışmanlarımız tarafından doldurulan Hollanda vize başvuru formu,
  • 2) Hollanda Konsolosluğu vize departmanına vize talep dilekçesi,
  • 3)Okuldan öğrenci belgesi,
  • 4)18 yaşını doldurmamış ise Hollanda’ya seyahat edebilmesi için muvafakatname,
  • 5)2 adet vesikalık fotoğrafı,
  • 6) Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli pasaport (Pasaportunuz on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Pasaportla birlikte pasaportunuzun resimli sayfasının fotokopisi. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da başvuru sırasında ibraz edilmelidir.),
  • 7) Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 € teminatlı Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası (Sigorta poliçeleri hakkında danışmanlarımızdan bilgi alabilirsiniz.),
  • 8) Hollanda’da bulunan okuldan kabul mektubu,
  • 9) Hollanda’da kalacak yeri gösteren belge,
  • 10) Başvuranın ya da sponsorun maddi durumunu gösterir belgeler:
  • a. Ücretli çalışanlar için; İş yerinizden izinli olduğunuzu belgeleyen antetli kağıda yazılmış, imzalı ve kaşeli izin yazısı aslı (Göreviniz, işe başlama tarihiniz, izin süreniz ve Türkiye’ye geri dönerek çalışmaya devam edeceğinize dair taahhüdü içeren çalıştığınız yerden belge), işe giriş bildirgesi fotokopisi, SGK hizmet dökümü, son 3 aya ait maaş bordronuz, ticaret ve sanayi odası kaydı, vergi levhası fotokopisi, resmi gazete fotokopisi ve imza sirküleri fotokopisi gösterilmelidir.
  • b. İşyeri sahipleri iseniz: Şirketin antetli kağıdına seyahat planını, amacını ve şirketteki ortaklığını / pozisyonunu anlatan dilekçe, şahıs şirketleri için vergi levhası ve imza sirküleri fotokopisi, LTD. ve A.Ş ortakları için faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri ve vergi levhası fotokopisi, ticaret ve sanayi odası kaydı.
  • c. Emekliler için; Emekli maaşını gösterir belge (son bir hafta içerisinde alınmış banka hesap özeti),
  • d. Çiftçiler için; Bağlı olduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi (Güncel Tarihli).
    Hollanda Vize Danışmanlık Hizmetlerimiz
    Hollanda vize evraklarını doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırlamak ve başvurunuzun sorunsuz, hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için danışmanlarımızdan Hollanda vize danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

    Hollanda Vize Danışmanlık Hizmetlerimiz;

    • Hollanda vize evrakları hazırlama,
    • Hollanda vize formu doldurma,
    • Hollanda vize randevu alımı,
    • Hollanda vize belge kontrolü,
    • Hollanda vize başvuru dilekçesi hazırlanması,

    Hollanda vizesi için gerekli belgeler, vize çeşidine göre değişmektedir. Hollanda vize başvurunuzun güçlendirilmesi adına ek evraklar gerekebilmektedir. Danışmanlarımız bu konuda sizlere yardımcı olmaktadır.

    Hollanda Vize Başvurusunda Sık Karşılaşılan Sorular:
    h6 itemprop=”name”>Şehir Dışındayım Hollanda Vize Danışmanlık Hizmeti Alabilir miyim?

    Türkiye’nin herhangi bir şehrinde olmanız, danışmanlarımızdan Hollanda vize danışmanlık hizmeti almanıza engel değildir. Danışmanlarımıza Hollanda vize evraklarınızı kargo ile ulaştırabilirsiniz. Vize danışmanlarımız Hollanda vize evraklarınızı inceledikten sonra size en yakın merkezden randevu alacaktır.

    Hollanda Vizesi Almak Zor mu? Hollanda Vize Koşulları Nelerdir?

    Hollanda vizesi almak zor olmasa da, eksik belgeler ile başvurmak vize almanızı zorlaştırabilir. Başvuranın daha önce herhangi bir ülkeden aldığı vize reddi varsa veya Hollanda vize başvurusunu eksik evrak ile yapıyorsa Hollanda vize başvurunuz red olabilmektedir. Bu gibi durumların dışında, Hollanda konsolosluğu tarafından belirtilen vize evraklarını eksiksiz ve doğru bir şekilde sunulduğu takdirde vize alınması zor değildir. Hollanda vize reddi almış ya da vize alabileceğinden şüpheli olan başvurular için danışmanlarımız vize dosyalarının güçlendirilmesi ve daha kolay vize alımı için ek evraklar istemektedirler.

    Yeşil Pasaport Sahipleri Hollanda Vizesi Almalı mı?

    Yeşil pasaport sahipleri kısa dönem Schengen vizelerinden muaftırlar. Fakat Hollanda D vizesi (90 günden fazla öğrenim) almak isteyen yeşil pasaport sahiplerinin vizeye başvurması gerekmektedir.

    Hollanda Vizesinde Sağlık Sigortası;

    Hollanda vize başvurularında seyahat sağlık sigortası sunulması zorunludur. Sigortalar 30.000 Euro teminatlı olmalı ve seyahat süresini kapsayacak şekilde alınmalıdır. Anlaşmalı seyahat acentalarımızdan poliçeyi temin edebilirsiniz.

    Hollanda Vizesi için Nereye Başvurmalıyım?

    Holanda vize başvurusu karışık bir süreçtir. Bu süreçte danışmanlarımızdan işlemlerinizi kolaylaştırması için yardım alabilirsiniz. Hollanda vize işlemleri VFS Global vize merkezinden yapılmaktadır. Hollanda vize işlemleriniz için danışmanlarımızdan hizmet almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    Hollanda Vizesi Ne Zaman Çıkar? Gecikme Normal mi?

    Hollanda vize başvurunuzun ne kadar sürede sonuçlanacağı Hollanda Başkonsolosluk ’un vize bölümü mevsim ve iş yoğunluğuna bağlı olarak değişmektedir. Seyahatlerin yoğun olduğu sömestre tatilleri, bayramlar, yaz tatil dönemleri ve Paskalya, Noel bayramı gibi Hollanda konsolosluğunun ve VFS Global’in tatil dönemlerinde Hollanda vize başvurularının sonuçlanması çok daha uzun sürmektedir, bu yüzden bu dönemlerde gecikme normaldir. Başvuranların bu dönemleri dikkate alarak daha erken başvuru yapmaları tavsiye edilmektedir.

    Hollanda Vize Başvuru Ücretleri;
  • Hollanda Turistik vizesi: 194 TL ve VFS Global hizmet bedeli: 63,80 TL, Toplam 257,80 TL’dir.
  • Hollanda Akraba ve Arkadaş ziyareti vizesi: 194 TL ve VFS Global hizmet bedeli: 63,80 TL, Toplam 257.80 TL’dir.
  • Hollanda Ticari vize: 194 TL ve VFS Global hizmet bedeli: 63,80 TL, Toplam 257,80 TL’dir.
  • Hollanda Vize Davetiyesi Gerekli mi?

    Hollanda akraba ve arkadaş vize başvurularında, Hollanda’da bulunan kişinin size davetiye göndermesi gerekmektedir. Davetiyenin içeriği ve neler yazılması gerektiği konusunda danışmanlarımız size davetiye örneği sağlamaktadır. Ticari vizelerde, Hollanda’daki şirketin davet yazısı gösterilmelidir.

    Hollanda Vize Ücreti İadesi;

    Hollanda vizesi ücreti ve danışmanlık ücretleri peşin olarak ödenmektedir. Ücretlerin iadesi yoktur.

    Hollanda Vize Başvuru Takibi;

    Hollanda vize başvuru takibinizi, başvurunuz esnasında size verilen makbuz ile danışmanlarımız tarafından yapılmaktadır.

    Hollanda Vize Başvuru Sonuçları;

    Hollanda vize başvuru sonucunuz, Hollanda konsolosluğu tarafından karara bağlanmakta ve VFS Global vize işlem merkezine gönderilmektedir. Danışmanlarımız başvurunuzun takibini yapacaklardır.

    Hollanda Vize Başvuru Redleri;

    Hollanda vize başvurularının çok büyük çoğunluğu olumlu sonuçlansa da zaman zaman Hollanda vize başvuru reddi alan adaylar yardım almak için bizi aramaktadır. Eğer vize görevlisinin Hollanda vize başvurunuzu reddetme nedenlerinin yanlış veya eksik değerlendirme / bilgilendirme sonucu olduğunu düşünüyorsanız profesyonel bir yardım alarak yeni bir başvuru yapmanızda fayda var.

    18 Yaşından Küçükler için Hollanda Vize Başvurusu;

    18 yaşından küçükler için Hollanda vize başvuruları, gerekli evraklar ile birlikte anne ve babasının aldığı muvafakatnameyle yapılmaktadır. Vize başvurularında kullanılacak tüm muvafakatnameler yurt içinde noterlerden, yurtdışında ise T.C. konsolosluklarından verilmektedir.

    Hollanda vize danışmanlığı için detaylı bilgiyi GKR yurtdışı eğitim danışmanlarımızdan alabilirsiniz.

Yurtdışı Dil Okulları

Yurtdışı Yaz Okulları

Yurtdışında Üniversiteler

Yurtdışında Master

Yurtdışı Sertifika Programları

Vize Danışmanlığı



Yaz Okulu Arama





Top
  • Bizi takip edin
  • GKR Yurtdışı Eğitim